top of page

Mitä harrastaa?

Artikkeli saattaa sisältää kaupallisia linkkejä. Saamme myyntikomission mikäli teet ostoksen painamalla linkkiä.

Mitä harrastuksia on ?Top 5 helpointa harrastusta, joita tehdä kotona


  1. YouTube kanavan tekeminen

  2. Blogin pitäminen

  3. Podcast äänitys

  4. Valokuvaaminen ja editointi

  5. LaulaminenKuinka aloittaa harrastus


Youtube kanavan perustaminen: Moocy.fi


Jos haluat aloittaa YouTube kanavan tekemisen, voit etsiä tietoa netistä sekä suoraan YouTubesta ilmaiseksi. Mikäli haluat säästä aikaa ja saada video-ohjeet kuinka oma kanava perustetaan, voit osallistua ammattitubettajan perustamalle verkkokurssille osoitteesta Moocy.fi

Verkkokurssilla opit kuinka luoda hyviä videoita, mitä huomioida ennen kuvaamista, miten valita aiheet mistä tehdä videoita ja kuinka Youtube toimii. Voit aloittaa harrastuksen pelkällä puhelimella ja kurssilla sinulle opetetaan missä voit editoida videoita ilmaiseksi. Voit pitää Youtube kanavan salaisena eli piilossa yleisöltä ennen kuin olet valmis julkaisemaan videosi.


Blogin pitäminen: Wix.com


Blogin voit aloittaa ilmaiseksi osoitteessa wix.com

Wix on helppo verkkoksivujen rakentamiseen tarkoitettu järjestelmä, mutta voit kirjoittaa siellä myös blogia. Mikäli haluat joskus laajentaa blogia ja myydä tuotteita, voit tehdä sen myös Wix.com:lla. Lisäksi Wix tarjoaa loistavat SEO ominaisuudet eli blogisi näkyy Googlessa myös ja lukijat löytävät blogisi (Tämä blogi on tehty wix.com sivulla). Blogin voi aina myös muuttaa sinua kiinnostavan aiheen mediaksi, mikäli lukijoita riittää ja voit lisätä Wix-blogiisi esim. videoita.


Podcast äänitys: Spotify.com


Podcastin voit äänittää älypuhelimellasi. Luo itsellesi artisti profiili Spotify alustalle ja lisää äänitys sinne. lisäksi voit etsiä Skillshare.com alustalta ohjeita "how to start a podcast". Näin pääset alkuun.


Valokuvaaminen ja editointi: Instagram & Lightroom.com


Kuvien ottaminen on nykyään helppoa. Aloita puhelimella rohkeasti. Katso puhelimen kameran asetuksista, että kuvaat “RAW” asetuksella. Mikäli haluat helpottaa editointia, voit ladata valmiita filttereitä eli "pre-settejä" esim. etsy.com kaupoista. Lataa Lightroom applikaatio puhelimeesi ja löydä oma editointityylisi. YouTube on täynnä opetusvideoita kuinka Lightroom toimii. Opettele käyttämään lightroomia ja löydä oma editointityylisi. Lightroom on Adoben applikaatio, mutta sitä on huomattavasti helpompi käyttää kuin esim. Adoben Photoshoppia. Luo kuvillesi yksityinen profiili Instagram.com palveluun. Lataa Instagram applikaatio puhelimeesi ja julkaise sinne kuvasi. Muista, että vain sinä päätät kenelle kerrot profiilin olemassaolosta eli rohkeasti harjoittelemaan ja julkaisemaan kuvia.


Laulaminen: soundbetter.com


Laulaminen harrastuksena on helppo aloittaa. Mikäli haluat laulaa tuttuja lauluja, etsi YouTubesta “lyrics” videoita ja laula näiden mukana. Lisäksi moni laulaja ja laulunopettaja julkaisee YouTubeen opetusvideoita kuinka ääntä huolletaan ja kuinka lauletaan oikein. Tutustu aiheeseen rauhassa ja harjoittele laulamista kotona esim. Spotify:n kautta. Mikäli avaat Spotify:n televisiolla, voit valita “lyrics” napista biisien sanat kulkemaan ruudulla. Näin on helppo laulaa mukana. Mikäli haluat viedä harrastuksen uudelle tasolle, voit etsiä täältä kansainvälisen musiikkituottajan ja tuottaa itsellesi oman biisin: soundbetter.com

Hyviä harrastuksia


Hyvien harrastusten keksiminen voi olla välillä hankalaa. Mitä harrastaa on välillä vaikea keksiä. Voit kuitenkin löytää hyviä harrastuksia netistä ja hakea insporaatiota esim. Pinterestistä. Lisäksi alla listattu mitä huomioida kun valitsee uutta harrastusta.Mitä harrastaa ja miten


Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset kun etsit uutta harrastusta:


  1. Kuinka paljon aikaa viikossa minulla on käytössä?

  2. Pitääkö harrastuksen olla kuinka joustava aikataulullisesti?

  3. Haluanko harrastaa yksin vai jonkun kanssa?

  4. Mikä on budjettini harrastukselleni


Uusi harrastus aikuisena on nykyään helppo aloittaa. Uuden harrastuksen pariin löytää helposti, sillä verkkokurssit ovat loistava tapa aloittaa uusi harrastus. Lisäksi YouTube on täynnä opetusvideoita ja lisää löytää esim. Skillshare.com sivulta.


Jos haluat aloittaa somen harrastuksena: YouTube, Podcastit, muut.. kokeile sisällöntuottajan suunnittelukirjaa. Voit ladata sen ilmaseksi täältä. Luo ilmainen profiili ja skrollaa sivua alas niin pääset ostamaan kirjan tai lataamaan eBook version ilmaiseksi. Profiilin luonti on olmaista ja ei velvoita sinua mihinkään.


Suunnittelukirjaan voit kirjoittaa aiheita ylös ja palata niihin kun sinulla on aikaa toteuttaa ne.

Comentários


bottom of page