top of page

Kuinka tehdä youtube video

Kun aloitat YouTube videon tekemisen huomioi seuraavat:


  • Kamera vai puhelin

  • Käsikirjoitus

  • Tekninen testaus

  • Taustaäänet

  • Videon rakenne


Kun aloitat kuvaamisen, valitse kamera millä kuvaat. Jos kuvaat ulkona ja liikut paljon, suosi pieniä kameroita kuten GoPro kameraa. Mikäli taas teet “vlogi” tai muuta ns. rauhallista videota, voit kuvata vlogi kameroilla kuten canon g7x mark 3 tai jopa ihan puhelimella.


Jos kuvaat puhelimella, muista laittaa puhelin vaaka tasoon kun kuvaat, ellet halua TikTok formaattia videoille eli pystysuuntaista kuvaa.


Tee käsikirjoitus


Ota huomioon mitä videolla tulee tapahtumaan ja kirjoita pääkohdat mistä haluat puhua.

sinun ei tarvitse kirjoittaa sanasta sanaan mitä haluat sanoa. Pääasia on, että sinulla on ylhäällä pääkohdat.

Puhu kameralle kuin puhuisit ystävälle.

Mikäli menet sanoissasi sekaisin, älä turhaudu. Hengitä hetki ja aloita alusta. Muista puhua kokonaisin lausein.


Kun kuvaat videota, puhu mielummin liian hitaasti kuin liian nopeasti. Hidastettu puhe mahdollistaa sen, että voit nopeuttaa puhettasi hieman kun editoit videota. Hidastettu puhetapa myös antaa sinulle hetken aikaa miettiä mitä haluat sanoa ja puhut tämän ansiosta kokonaisin lausein. Muista, sinulla ei ole kiire.


Voit ostaa valmiin käsikirjoitus

Pohjalla on kaikki kysymykset jotka sinun tulee huomioida.
Tekninen testaus


Testaa toimiiko kamerasi. Ota lyhyt video kameralla, lataa se koneelle ja testaa tallentuuko kaikki kuten haluat. Onhan kameran suoja poistettu, kuva on selkeää ja tarkentuu oikein ja ääni tallentuu selkeästi. Kaikki OK? hyvä! Tekninen testaus on tehty ja voit alkaa kuvaamaan videota.


Taustaäänet
Testaa miltä ääni kuulostaa videolla. Käytännössä kuuntele hetki ennen videon aloitusta kuuluuko taustalla mitään ääniä. Mikäli kesken kuvauksen huomaat, että naapuri on alkanut imuroimaan- lopeta kuvaaminen. Kaikki ärsyttävät taustaäänet tulevat häiritsemään myöhemmin kun editoit.Videon rakenneMuista pitää videon rakenne selkeänä. Muista kuvata selkeä alku videolle. Kerro lyhyesti mitä videolla tullaan näkemään ja mistä video kertoo. Mikäli video on ihan uusi katsojille, kerro miksi kyseisestä aiheesta tullaan videolla puhumaan.


Alun jälkeen, kuvaa sisältöä. Tarkista käsikirjoituksesta mitkä aiheet haluat mainita. Sinä päätät minkälainen video on kyseessä - onko video vakava vai voiko videolla huumoria mukana.


Kun olet kertonut aiheesta tarpeeksi, lopeta video selkeästi. Kiitä katsojaa ja anna toimintakehotus mitä haluat, että seuraavaksi tapahtuu. Hyvä toimintakehotus on “muista laittaa peukut pystyyn tälle videolle ja kanava seurantaan”.


TestivideoMuista, että sinä päätät milloin videosi on valmis. Kuvaa harjoitteluvideoita mahdollisimman paljon. Kunnes olet tyytyväinen videoon ja haluat julkaista senKuinka perustaa YouTube kanava


Helpoin tapa perustaa YouTube kanava on osallistua "Tubettamisesta ammatti" verkkokurssille tästä. Kurssilla opit rakentamaan omaa YouTube kanavaasi opettajan opastuksella. Opettaja näyttää sinulle videolla mitä nappia sinun tulee painaa ja mistä, jotta saat sinun näköisen YouTube kanavan.

Kurssilla opit tekemään mm. pikkukuvat ja kansikuvan kanavallesi sekä opit miten saat mainokset kanavallesi kun sinulla on tarpeeksi tilaajia. Kurssilla opit myös miten saat katsojia ja tilaajia kanavallesi.

Kurssin aikana opit myös miten videoita editoidaan ja miten löydät sinulle parhaan tyylin tehdä videoita sillä YouTuben tekeminen on aidosti hauska harrastus ja nykyään siitä voi tulla jopa ammatti!


Kuinka saada youtube katsojia


Parhaiten saat katsojia kun lisäät pikkukuvaan kasvojen kuvan ja teet editointiohjelmalla esim. isot silmät. Kasvojen kuvat pikkukuvissa kiinnittävät huomiota.

Videon otsikoksi kannattaa kirjoittaa kysymys tai räväkkä, huomiota herättävä lause.

Emojit ovat myös sallittuja otsikoissa.


Kun julkaiset videon mieti, milloin sinun kaverit katsovat videoita useimmiten. Jos et tiedä tätä, kysy. Aloita julkaisemalla videosi silloin kun itse katsoisit YouTubesta sisältöä ja pikkuhiljaa voit nähdä YouTubesta, milloin on paras aika julkaista.

Esitä kysymyksiä videolla ja kommentoi vastaajille sekä käy keskusteluja sinun videosi alla- tämä nostattaa videosi näkyvyyttä ja ihmiset löytävät videon luokse. Muista laittaa videosi julkiseksi YouTubessa.


Mainitse muissa some kanavissa, että olet tehnyt YouTube videon. Mikäli kaverisi tykkää videosta, pyydä häntä mainitsemaan omalla some kanavallaan sinun YouTube videosta.

Muista, että aluksi katseluiden määrä ei määritä sitä, onko video hyvä. Se kertoo vain kuinka moni on nähnyt videosi. Tärkeämpää on aluksi seurata, kuinka moni ihminen katsoo videosi yli 70%. Tämän tiedon näet YouTuben datasta, sinun profiilistasi.

Mikäli haluat oppia YouTubesta lisää, löytää oman tyylisi ja välttää pahimmat virheet, osallistu Tubettamisesta ammatti verkkokurssille tästä.


Comentários


bottom of page